אלימות במשפחה ואלימות בין בני-זוג בפרט, יכולה (לעיתים), לבוא לידי ביטוי בצורות ובדרגות שונות, לרבות תקיפה פיזית (מכות, בעיטות, דחיפות, סטירות, נשיכות, השלכת חפצים וכו'),איומים, התעללות מינית, התעללות רגשית, שתלטנות (וכן שליטה), הפחדה, מעקב וכן התעללות פסיבית (וכדוגמה אחת מני רבות: הזנחה).
לעיתים, האלימות באה "כפועל יוצא" ממחסור כלכלי, צריכת אלכוהול ו/או סמים, מחלת נפש וכל היוצא באלו, בעוד במקרים רבים – מסלימה האלימות במהלך החיים המשותפים ואינה (עד למתן הטיפול הראוי) "משתפרת".
אלימות במשפחה הינה בעיה חמורה ביותר, אשר אותותיה הראשוניים, לא תמיד מדליקים "נורה אדומה" (וייתכן כי לא מייחס הצד שכנגד לאותה קללה ו/או דחיפה [כדוגמה], משמעות רבה מדיי), רבים המקרים בהם לא נעצרת האלימות בקללה ו/או דחיפה, אלא מסלימה ונהיית (בהדרגה) קשה יותר ויותר, עד כי (במקרים קיצוניים) – יכולה להביא כמו גם למוות.
"מעגל האלימות", אליו "מסופחים" מדיי שנה רבבות בני-אדם, מתחיל ברובו מוויכוח ו/או אירוע נקודתי, אשר מתפתח לכדי התפרצות אלימה מצד הצד שכנגד. הדבר, אשר לעיתים נראה "טבעי" (שכן – מן המפורסמות כי "כל הזוגות רבים"), אולם יש לשים לב כי אין המדובר ב-"מעגל קסמים" אשר נפתר בעצמו, אלא במעגל אשר הולך, מתרחב ומסלים עם הזמן.
מחקרים מעלים כי רוב מקרי האלימות במשפחה, אינם מדווחים לרשויות החוק, שכן – הבעיה העיקרית בנושא האלימות אשר אינה פיזית, או נראית לעין – הינה בחוסר ההוכחה (אשר לא תמיד באה לידי ביטוי מעבר לארבעת קירות הבית המשותף).
בשנים האחרונות, גישת בתי המשפט במדינת ישראל לאלימות מילולית, מקבילה היא לחומרתה של אלימות פיזית, בעוד אלימות מילולית או רגשית – הפכו לאחד מבין הקריטריונים הרבים המצדיקים (בין היתר) – צו הרחקה ו/או צו הגנה.
במקרי אלימות, יש לזהות אותות סימני האלימות המוקדמים ולמנוע הידרדרות המצב, בעוד את "תופעת" האלימות במשפחה – ניתן לזהות (כמעט) בכל גיל, בכל שכבת גיל ובכל רמת השכלה.
לייעוץ משפטי בנושא אלימות במשפחה התקשרו עכשיו או מלאו את טופס יצירת הקשר

יש לך שאלה נוספת?
לקבלת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות מעו"ד שרין סולן חייגו עכשיו 04-8668882 או לחצו על הלינק הבא, מלאו את פרטיכם ואנו נשמח לעמוד לרשותכם.