ירושה – היא עזבון המנוח לאחר פטירתו. העיזבון מתחלק על-פי חוק הירושה התשכ"ה 1965 ליורשים הפוטנציאלים של המנוח שיכולים להיות הוריו אשתו/הידועה בציבור וילדיו. ידועה בציבור לעניין חוק הירושה בתנאי שקיימה את הוראות החוק ועונה על הקריטריונים של ידועה בציבור.
צו ירושה – ניתן בפני רשם הירושות רק לאחר פטירת המנוח וזאת בכפוף להגשת בקשה לצו ירושה בפני רשם הירושות או בבית-דין רבני , הצו ניתן בעיר פטירת המנוח.
צוואה – נערכת בכתב בפני שני עדים, בד"כ בפני עו"ד המתמחה בניסוח צוואות , הצוואה יכולה להיות מופקדת אצל רשם הירושות ואפשר שלא תופקד אצל הרשם אלא תנתן לנהנים בצוואה כדי שיידעו על עריכת הצוואה .
אם נערכה אצל עו"ד – תופקד במשרדו ותימסר לנהניו , לאחר פטירתו. אפשר שהצוואה בכתב תיכתב ע"י המצווה בכתב ידו ובחתימתו ולא בפני שני עדים. צוואת שכיב מרע (גוסס )- תיערך בע"פ בפני שני עדי הצוואה ,שני העדים יערכו את פרוטוקול הצוואה בכתב וימסרו אותו לרשם הירושות , צוואת שכיב מרע בפני עד אחד לא תהא תקפה. טיפול במתן תוקף לירושה – (צו ירושה) לצוואה (צו קיום צוואה) מתבצע בפני רשם הירושות והצוואות שבמקום פטירת המנוח/ה או בבית-הדין במקום מגוריהם. מוגשת בקשה בכתב ובה פרטי המנוח ויורשיו (ע"פ חוק הירושה) ו/או נהניו ע"פ הצוואה. לבקשה מצורפים- תעודת פטירה , תצהיר המבקש-יורש או נהנה ותצהיר עדים שהכירו את המנוח או היו נוכחים בעת עריכת וחתימת הצדדים. בעת בקשת צו קיום הצוואה ו/או צו הירושה הצוואה מתבצע פרסום פרטי המנוח בעיתון יומי – כדי שמתנגד לצו ירושה ו/או מתן צו קיום תוקף לצוואה יגישו התנגדות.
לייעוץ משפטי בנושא צוואה וירושה התקשרו עכשיו או מלאו את טופס יצירת הקשר