גירושין

מן המפורסמות כי "אין טוב היות האדם לבדו", אך לדאבון הלב – נראה כי לעיתים, הדבר נחוץ, שלא לומר מתבקש, בשל נסיבות חיים אלו או אחרות, המביאות בסופו של יום אל נקודת האל-חזור, שהינה פירוק התא המשפחתי.

במשך ארבעים שנות עבודתי במקצוע עריכת הדין ובפרט בכל הנוגע לדיני האישות, הגעתי לכדי מסקנה כי בדיני האישות "עולם ומלואו", שעה בה "מקיף" התחום את הדין העברי-ישראלי על כל רבדיו ובנגיעת המקצוע בנבכי נפשו של האדם, בעוד מהווים הנושאים "העומדים על הפרק" את שאלת המשמורת על ילדיו, חלוקת רכושו והונו, מזונות אותם ישלם (ולחילופין – תקבל), בעוד כל מקרה הינו יחידני ופרטני, בהתאם ל-"חומר האנושי" שבמשפט ובפרט בכל הנוגע לנסיבות.

מנגד, יכול להפוך הליך הגירושין לחוויה "מתקנת" (ולעיתים אף משחררת). בהליך הגירושין, ישנה חשיבות מכרעת בקבלת ייעוץ טרם קבלת החלטות.

בנימה אישית ובאם "כלו כל הקיצין" וברצונך לסיים את מערכת הנישואין, הריני להזמין אותך לפגישת ייעוץ במשרדי וזאת על מנת שנוכל, יחדיו – להביא את צדקת טענותיך לאור.

  1. זכרו כי "האויב" – היה גם "המאהב"
    במקרים רבים, מבלי קשר לנסיבות עצמן, נוטים לשכוח בני-הזוג כי טרם להליך הגירושין, שררה אהבה כנה ועזה, אשר הביאה בסופו של יום להקמת בית בישראל ובמרבית המקרים – לילדים משותפים. יש לזכור כי בהעלאת טענות "החוטאות לאמת" (ולעיתים אף יתרה מכך) כנגד בן הזוג, יש משום פגיעה לא רק בילדים המשותפים (וזאת מבלי קשר לגילם, גם בהיותם בגירים), אלא גם בבן-הזוג, אשר לפני פרק זמן זה או אחר – היה האדם "הקרוב ביותר".
    במקרים רבים, נובעים הגירושין כתוצאה מאירוע נקודתי זה או אחר, כגון בגידה, שקר מהותי,הסתרת מום, מרמה, סירוב לקיום יחסי מין וכדומה, סיבות אשר "מטלטלות" את עולמו הרגשי של האדם ומותירות אותו בפני ההחלטה הקשה בחייו, הנסובה כל כולה על פתיחת "דף חדש" ומעבר "פרק" בחייו.
  2. "עבור הילדים"
    במשך שנות עבודתי הרבות בתחום, שמעתי לא פעם הורים (ומשני המינים), אשר הביעו בפניי כי המשיכו את חיי הנישואין "עבור הילדים" מחד, כאשר מאידך – משולים היו חיי הנישואין ל-"סיוט בלהות" וכן ל-" גיהנום עליי אדמות".
    חשוב לזכור כי בגירושין ובפרט בשל האמוציות הרבות הכרוכות בהליך ובעוד "עולם כמנהגו נוהג", מעוניין כל צד בהליך לממש את הזכויות המרביות המגיעות לו, בעוד אותן "זכויות" לאו דווקא כספיות ו/או רכושיות הן, אלא נוגעות לילדים המשותפים ולמשמורת עליהם.   
    סיכון (מכל סוג ומכל מין) לילד/ים המשותף/ים, חשוב לקיים ולאפשר לצד שכנגד את מקומו כהורה, כאשר גישה זו, במרבית המקרים – היא החביבה על הערכאות המשפטיות בארץ והיא הנורמטיבית, האנושית והמטיבה עם שני הצדדים.
  3. "הצעד הראשון"
    כאמור, קבלת ההחלטה להתגרש הינה, כפי הנראה, הצעד הקשה ביותר, המהווה בעיניי רבים את "פתיחת החזית" כנגד בן הזוג.
    טרם להגשת התביעה/ות בערכאה המשפטית הנבחרת (הן בבית המשפט לענייני משפחה והן בבית הדין הרבני), לרבות תובענה למשמורת, תובענה למזונות קטינים/אישה, תובענה רכושית ו/או כל תובענה אחרת הנוגעת לדיני האישות, חשוב ומומלץ להיעזר בשירותיו של עורך-דין המתמחה בדיני האישות, על מנת להבין היכן "פני הדברים עומדים" ומה הן הזכויות וכן החובות הכרוכות בהליך הגירושין.

יש להדגיש ולציין כי במרבית המקרים, נקיטת הליך גירושין (יהיו הנסיבות ככל אשר יהיו), הוא הצעד המכריע ואשר עתיד להכתיב את "הלך הרוח" אשר תשרור בתקופת הליך הגירושין עצמו.

"הצעד הראשון" – הינו הצעד בו יש ללכת לאחר קבלת הייעוץ המשפטי, תוך הבנה והסכמה לאירועים "העתידיים לבוא" וחשוב מכל – כאשר יש ברשותנו הכוח המנטאלי לעמוד בפני פירוק התא המשפחתי.

לייעוץ משפטי בנושא גירושין התקשרו עכשיו או מלאו את טופס יצירת הקשר 

השארת תגובה